ПАПАЈА 35

2,163ден

Папаја 35 претставува оригинален австралиски производ, добиен со современ лактоферментирачки процес на лист, плод и семка на зрела Зелена папаја( Carica Papaya) со додаден екстракт од калинка. Богатиот состав на Папаја 35 овозможува широка примена како додаток во исхраната.

Достапни се во форма на капсули: Папаја 35 500 мг/капсула; 60 капсули

Препорачано дозирање: Возрасни : 1-2 капсули на ден, пред оброк:
Деца над 6 години: 1 капсула на ден , пред оброк.

ПАПАЈА  35

– еликсир на долговечноста –

ПАПАЈА 35  е производ  добиен со современ лактоферментирачки процес на лист, плод и семка од зрела Зелена Папаја (Carica Papaja) одгледана по строги критериуми зa квалитет  и додаден екстракт од калинка.

Папаја 35 капсулите се  богат  извор на :

Витамини: А, Ц, Е, Б1, Б2, Б3, B6, ниацин, Н; Минерали: калциум, калиум, магнезиум, железо, цинк, фосфор, натриум; Аминокиселини (есенцијални и неесенцијални ) ; Пробиотски култури: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus bulgaricas, Bifidus (Bifidobacterium bifidum), Lactobacillus lactis, Lactobacillus fermenti, Saccharomyces cerevisiae, Bulardi ; Протеолитички ензими:  ПАПАИН, трипсин, химотрипсин, химопапаин А и Б. Богатиот состав на Папаја 35 овозможува широка примена како додаток во исхраната.

Протеолитичките ензими имаат значајна улога во процесот на дигестија, бидејќи со нивна помош се врши хидролиза на протеините, јаглехидратите, мастите и скробот, се спречува размножувањето на несаканите бактерии во дигестивниот тракт, pH вредностите во цревата се нормализираат,а со тоа се нормализира и цревната флора.

Пробиотските култури  ја штитат и помагаат во обновување на веќе оштетената цревна флора. Исто така, при секоја употреба на антибиотик, пробиотските култури го штитат организмот од појава на Candida albicans.Екстрактот од калинка содржи висока концентрација на флавоноиди на Елагична киселина која  има силни антиоксидативни, антивирусни и антибактериски  својства.

Пакување : Папаја 35, 60 капсули од 500 мг.

Препорачано дозирање : возрасни: два пати на ден по една капсула пред оброк; деца над шест години: по една капсула на ден пред оброк.

Back to Top