АЛОЕ ВЕРА ГЕЛ – LILY OF THE DESERT

1,770ден

Алое вера гел на американската компанија Lily of the Desert се збогатени со АЛОЕСОРБ комплекс( алое полисахариди со голема молекуларна маса од 100 000 – 7 000 000 далтони), со што се зголемува биорасположливоста и искористливоста на нутритиентите и се овозможува нивна максимална апсорпција.

• Алое вера гел – Lily of the Desert 946 мл( збогатен со Aloesorb™)

Начин на употреба : 2- 4 супени лажици на ден, помешани со вода или овошен сок.
За надворешна употреба : 2-3 пати на ден се мачка на проблематичните делови на кожата.

АЛОЕ ГЕЛ – ИНОВАТИВНА ФОРМУЛА НА LILY OF THE DESERT

Компанијата Lily of the Desert е водечка американска компанија во иновативни и нови технологии, основана во 1970 година и е една од ретките компании која е целосно вертикално интегрирана : сопствено органско производство, преработка, готов производ и врвни лаборатории за контрола на квалитет.

Lily of the Desert е бренд присутен на пазарот кој има добиено “ Gold Standard ” клинички студии,спроведени на нивните готови производи со цел да се докаже дека ја нудат највисоката ефикасност и бенефитите на алое вера, кои ја максимизираат биорасположливоста и искористливоста на нутритиентите.

Компанијата има развиено уникатна патентирана АЛОЕСОРБ постапка, со која се издвојува комплекс на полисахариди со голема молекуларна маса( 4.000 000-7.000 000 далтони) и истите се враќаат ( 60 мг) во готовите алое производи. На овој начин повеќекратно е зголемена поддршката за имунолошкиот и дигестивниот систем.

Алое вера гелот и сокот на Lily of the Desert се богати со : 18 аминокиселини, есенцијални масни киселини,минерали (натриум,калиум, калциум, фосфор, бакар, цинк и др.), витамини( А, Б1, Б2, Б3, Б6, Ц и Е), моно и полисахариди, салицилна киселина и други нутритиенти кои имаат силно синергистичко дејство. Секој алое производ на Lily of the desert засилен со ALOESORB™ содржи  62% на полисахариди со голема молекуларна тежина. Токму ова овозможува активна биорасположливост и максимална апсорбција на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени преку храната и друг вид суплементарна терапија.
Алое полисахаридите се многу корисни како за внатрешна, така и за надворешна употреба. Направени се студии од два независни Универзитети во Mississipi, USA. Првата студија покажа дека ALOESORB™ на Lily of the desert содржи 46% повеќе алоеполисахариди во однос на конкурентските производи. Со втората студија се испитуваа биорасположивоста и апсорпцијата на вит.Ц.  Резултатите несомнено ја потврдуваат зголемената ресорпција на вит. Ц кога се зема во комбинација со ALOESORB™ на  Lily of the desert. Особено значаен препарат е Алое Вера сок 100%, и е единствен органски сертифициран Алое производ по новите USA стандарди, без конзерванси, без додаток на вода, без ГМО и пакуван во стаклена амбалажа и збогатен со Aloesorb™ иновативната техологија која овозможува  активна биорасположивост и максимална апсорбција на активните компоненти од алоето но воедно и на оние нутритиенти кои се внесени  преку храната  и друг вид суплементарна терапија.

Со научни студии е потврдено дека алое вера содржи над 200 природни ,биолошки активни состојки.

Овие производи се 100 % органски и без додатоци на шеќер, скроб, вода или коригенси на вкус.

Начин на употреба : 2-4 супени лажици на ден, помешани со вода или овошен сок.
За надворешна употреба : 2-3 x1 се мачка на проблематичните делови на кожата.

Back to Top